• VESELÚ VEĽKÚ NOC

          • Radostné veľkonočné sviatky, veselú šibačku, veľa šťastia, zdravia a radosti počas krásnyych jarných dní.

            Po prázdninách  sa znovu uvidíme v škole 12.4.2023. 

          • Easter Egg Hunt

          • Na hodinách angličtiny pred prázdninami sme sa so štvrtákmi trochu zahrali. Žiaci hľadali veľkonočné vajíčka. Každý tím dostal mapku chodby školy s popisom, kde môže byť farebné vajíčko ukryté. Keď vajíčko našli, nalepili ho na správne miesto plánu. 

            Hľadanie veľkonočných vajíčok je milá tradícia, ktorá vznikla v Nemecku už v 16. storočí. Rodičia, príp. učitelia v školách poschovávajú maľované alebo čokoládové vajíčka a deti ich hľadajú. Skúsili si to aj naši žiaci a veľmi sa im hľadanie páčilo. Odmenou po splnení úlohy boli samozrejme čokoládové vajíčka pre všetkých. Aj keď sa slovenským veľkonočným tradíciám nič nevyrovná, žiaci si mohli vyskúšať niečo nové a zaujímavé. 

            Mgr. Monika Varhaníková 

          • Biologická a chemická olympiáda

          •  

            Žiaci našej školy sa zúčastnili školského a okresného kola biologickej a chemickej olympiády.  V biologickej olympiáde súťažili žiaci v kategórii „C“ – Laura Jarolínová, Dávid Lacko, Viktória Škultétyová z 9.A triedy. V kategórii „D“ sa školského kola zúčastnili štyria žiaci – Alex Mokrý (6.A), Lívia Šuchterová, Aneta Joneková, Alex Lukáč (7.A) – do okresného kola, ktoré sa bude konať 20.4.2023 postúpili prví dvaja súťažiaci – Aneta Joneková, Alex Lukáč. V chemickej olympiáde bol úspešným riešiteľom okresného kola Dávid Lacko (9.A).

            Našim šikovným žiakom a úspešným riešiteľom olympiád ďakujem za ochotu a chuť naučiť sa niečo nové a nad rámec učiva bežnej ZŠ a za čas, ktorý sme strávili v škole aj mimo vyučovacích hodín.

            Mgr. Miriam Poliačiková