• RIADITEĽSKÉ VOĽNO – 5.A

          •  

            Zbierať papier sa oplatí... O tom sme sa presvedčili aj my - v 5.A. Za 1.miesto sme si mohli užiť deň voľna a stráviť ho spolu s pani učiteľkou. Riaditeľské voľno sme využili v pondelok 13.5.2024. Vychutnali sme si spolu malé rozptýlenie od všetkých školských povinností. Krásny a slnečný deň sme začali v škole, odkiaľ sme sa veselým krokom presunuli do kolkárne. Tam sme sa spolu zabavili, zasmiali a zistili sme, že v nás driemal veľký duch súťaživosti – teda hlavne v chlapcoch, ktorí napokon zdolali dievčatá 5:3. Po športovej aktivite nás čakal popcorn a nachos, ktorý sme si vychutnali v kine pri rozprávke Minions.  Prežili sme spolu príjemný a zaujímavý deň.

            Mgr. Miriam Poliačiková

          • Športový týždeň v ŠKD.

          • Tento týždeň to v našom klube žilo športom. Deti si vyskúšali tradičné aj netradičné športové disciplíny a zároveň aj fandili našim hokejistom. Na záver si zmerali sily vo florbalovom turnaji.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Povedz že, mama, o mne čosi!

            Nie to, že bocian deti nosí,

            lež ako som bol maličký

            a spievala si pesničky nad mojou bielou perinkou.

            Si mojou nežnou maminkou

            a ja sa k tebe túlim stále

            a vždy som tvoje dieťa malé.

            Opäť sme sa dočkali: druhá májová nedeľa už tradične patrí naším mamám. Tento rok Deň matiek vyšiel na 12. máj. Mama – najkrajšie slovo na perách ľudstva, častokrát úplne prvé slovo, ktoré dieťa vysloví. Neexistuje na svete úloha kľúčovejšia než je tá materská. Naše mamy sú tie, ktoré sú pre deti celý svet, tie, ktoré sa dívajú na svet cez detské oči a vidia cez ne zajtrajšok. Mama je prvý priateľ dieťaťa, učí ho snívať, ale aj konať. Byť matkou je náročné a neexistuje dokonalá mama, ale v očiach dieťaťa neexistuje nikto, kto by to robil lepšie. Povolanie matky je o to výnimočnejšie a dôležitejšie, že zahŕňa množstvo funkcií. Sú našimi pomocníčkami, kuchárkami, upratovačkami, učiteľkami, taxikárkami, bankárkami, zdravotnými sestričkami a mnohými inými. Buďme im teda vďační. Obdarujme ich nielen v tento deň kvetom, čokoládou, umytým riadom či povysávanou detskou izbou. Poďakujme našim maminkám za všetko, čo pre nás robia možno aj krátkou básníčkou alebo pesničkou.

            Mgr. Monika Jokalová

            Mgr. Renáta Magdolenová

          • Výlet pre ocenených žiakov

          •  

            Dňa 2.mája vycestovalo 44 žiakov 2.-8.ročníka s pedagogickým dozorom na výlet do Nitry. Naše kroky smerovali do Divadla Andreja Bagara, kde sme si pozreli rozprávkový muzikál ,,Povala“.  Javisková povala poskytla našim žiakom  vtipný príbeh o jednom vlámaní, o dvoch zaľúbencoch a štyroch duchoch hľadajúcich lepší svet. Muzikál ponúkol prakticky všetko, čo deti majú v príbehoch radi – duchov, gangstrov, robota, rozprávkové postavy, vynálezcu, dobrú a vtipnú babičku, smiešnych detektívov a tiež zaľúbencov. Videli sme v rozprávkovom príbehu dobrodružstvo, vtip, napätie, tajomstvo, ale hlavne, čo je dôležité, šťastný koniec. ,,Povala“ je o hľadaní dobra v našom svete a v každom z nás. Žiaci mohli zažiť výbornú atmosféru s burácajúcim potleskom vo veľkom divadle. Všetci boli výbornými poslucháčmi, ktorí pozorne sledovali dvojhodinový výnimočný príbeh spievajúcich hercov, hudbu, veľkolepú výpravu muzikálu, vizuálne a zvukové efekty. Žiaci si z predstavenia odniesli pekné zážitky. Z divadla sme sa presunuli po pešej zóne do nákupného centra Mlyny, kde si mohli žiaci zakúpiť darčeky a spomienkové predmety pre rodinných príslušníkov. Na tento výlet boli vybraní žiaci za účasť, umiestnenia v školských, okresných krajských a celoslovenských kolách vedomostných súťaží a zber papiera. Vstupenky a dopravu autobusom hradila z rozpočtu rodičovského združenia Rada rodičov pri ZŠ Školská

            R.Gieciová.

          • Tretiaci čítali s Osmijankom

          •  

            Žiaci 3. ročníka sa v tomto školskom roku zapojili do 20. ročníka celoslovenskej detektívnej čitateľskej súťaže  Osmijankova literárna záhrada. Počas niekoľkých mesiacoch sadili semienka z Osmijankových kapsičiek, na ktoré hľadali odpovede. Zozbierali veľa informácií o živote kukučiek a zhotovili krásny plagát. Zanechali správy a odkazy  o živote na našej planéte v zaváraninovom pohári a zakopali ho do zeme pre budúce generácie. Zistili, aká je práca spisovateľa  a vytvorili vlastnú knihu- leporelo. Kreslili svoj portrét s kvetinovými vlasmi, ktoré mali vystihnúť ich vlastnosti. Vytvorili TÚŽOBNÍK plný ich tajných snov a mnoho ďalších zaujímavých čitateľských úloh.

            Písali, tvorili, hľadali, kreslili...a koncom apríla vypracované semienka zaslali Osmijankovi. Vyhodnotenie súťaže bude koncom mája, a tak im držme palce.

            Mgr. R. Magdolenová